snel select menu dropdowndropdown
Brembo Official Partner

Brembo High Performance Zoals ieder jaar, lanceren RSU-Motorsport en de Brembo High Performance divisie verschillende nieuwe producten. Inspelend op de vraag van de veeleisende autoliefhebber die zijn standaard remsysteem aanpast in de zin van prestatie, veiligheid en uiterlijk. Naast de nieuwe producten blijven de bestaande lijnen ook de volledige aandacht houden, deze worden nog steeds uitgebreid met nieuwe applicaties. De High Performance producten van RSU-Motorsport en BREMBO garanderen een excellent remvermogen in de dagelijkse verkeersomstandigheden en onder de meest extreme sportieve rijcondities.

Sport Line

Sport Line De Sport-Line is de basis upgrade in ons programma. Het betreft een vervangingsproduct met dezelfde afmetingen als het standaardproduct en is zodanig ontwikkeld dat het zonder enige aanpassing compatibel is met de originele remklauwen, velgen en alle andere componenten. De remschijven zijn gemaakt van High Carbon cast iron en zijn uitgevoerd met een geboord of gegroefd patroon. Er zijn remschijven in het programma beschikbaar voor toepassing bij Subaru, Honda, BMW, Mitsubishi en vele andere populaire sportieve voertuigen.
Ook zijn de remschijven gegalvaniseerd om vroegtijdige roestvorming te voorkomen en het product een sportiever uiterlijk te geven. Het merendeel van de remschijven uit de Sport-Line is ABE goedgekeurd.
Advies remblokken zijn de Brembo HP2000 of de Ferodo DS Performance welke zijn voorzien van het europese keurmerk E 90. De Ferodo DS2500 is niet voorzien van dit keurmerk, maar het temperatuurbereik valt binnen de grenzen van de remschijven.

Turismo Line

TURISMO LINE De Turismo-Line is ontwikkeld om het gat tussen de Sport-Line en de Grand Turismo-Line op te vullen. De Turismo-Line bestaat uit tweedelige remschijven geproduceerd uit High Carbon cast iron en samengevoegd met een aluminium hart. Deze constructie verlaagt de kans op kleine trillingen, is lichter en heeft een aanzienlijk betere temperatuurhuishouding. De Turismo remschijven kunnen met een hulpstuk voor het verplaatsen van het remzadel gemonteerd worden. te gebruiken op de standaard remklauwen en velgen. De Turismo-Line is verkrijgbaar met zowel geboord als gegroefd patroon. De remschijven zijn niet bedoeld voor circuit gebruik en kunnen niet gebruikt worden in combinatie met remblokken die een te hoge temperatuur genereren.
Advies remblokken zijn de Brembo HP2000 of de Ferodo DS Performance welke zijn voorzien van het europese keurmerk E 90. De Ferodo DS2500 is niet voorzien van dit keurmerk, maar het temperatuurbereik valt binnen de grenzen van de remschijven.

Trackday Disc Kit

Trackday Disc Kit Voor op het circuit heeft Brembo de Trackday Disc Kit. Dit zijn speciale schijven met hart reeds gemonteerd (dus tweedelig) die niet al te moeilijk te monteren en demonteren zijn, en uitwisselbaar met de zeer dure carbon ceramic schijf.
Hierdoor blijft de standaard schijf de lange levensduur behouden en op het circuit heb je geen probleem met de cast iron schijf ( het voordeel is de besparing van nieuwe schijven in een te korte tijd te moeten vervangen).

Uiteraard zijn dan ook de remblokken van een circuit kwaliteit erbij inbegrepen, zoals de Brembo 170 (een sprint kwaliteit) of de 340 (dit is een endurance kwaliteit) of u kunt zelf kiezen voor de Ferodo DS 3000. Aan het einde van de trackday dient u wel weer de straatschijven en remblokken terug op de auto te zetten.
Met name de auto's die zijn uitgerust met CCM of CCM-R, dus heel dure Carbon Ceramic Material remschijven, komen hiervoor in aanmerking (zie documentatie Trackday Disc Kit).
CCM = Carbon Ceramic Material (o.a. Ferrari).
CCM-R = Carbon Ceramic Material met een solution toevoeging voor een langere levensduur.
CMC = Carbon Material Composition met een ceramic coating (o.a. McLaren).
PCCB = Porsche Carbon Ceramic Brakes.
NCCB = Nissan Carbon Ceramic Brakes.

Gran Turismo Line

GRAN TURISMO LINE De Gran Turismo lijn bestaat uit een volledige kit voor het upgraden van het complete remsysteem (per as). In de basis bevat de kit de volgende onderdelen: twee remschijven van een grotere diameter dan origineel, twee aluminium 4-, 6- of 8-pistons remklauwen met eventueel adapters en uiteraard al het nodige bevestigingsmateriaal, High Performance remblokken en een set staal omvlochten remslangen. Afhankelijk van de applicatie kan de remschijf uitgevoerd zijn als eendelig of tweedelig. Hierin is ook weer de keus te maken in een geboord of gegroefd patroon. Bij aanschaf van een Gran Turismo kit dient men er wel rekening mee te houden dat deze veelal niet in de standaard velg past. Men dient hiervoor dan ook te allen tijde de matentabel uit de documentatie of website te raadplegen. Bestelling van niet vooradige kits vind uitsluitend plaats na schriftelijke bevestiging dat deze maatgeving gecontroleerd is en voldoende ruimte biedt voor de Gran Turismo upgrade. Er zijn upgrades beschikbaar voor vele automerken zoals Renault, Nissan, Fiat, Peugeot en Volvo.

GT-R Line

GT-R LINE De exclusieve GT-R lijn is de nieuwste lijn binnen het High Performance programma. Deze lijn is ontstaan dankzij de jarenlange kennis die werd opgedaan in de diverse race en rally competities wereldwijd. Dit is onder andere terug te zien aan de Monoblock remklauw. De remklauw is gemaakt uit één stuk hoogwaardig aluminium en direct afkomstig van Brembo’s beroemde Race-afdeling. Een GT-R kit bevat behalve deze speciale remklauwen ook tweedelige remschijven die voorzien zijn van een zwevend ophangsysteem, een dergelijk systeem is ook terug te vinden op de Mc Laren F1 Sportscar. Alle benodigde montagematerialen zijn toegevoegd alsmede de staal omvlochten remslangen.

Bij aanschaf van een GT-R kit is er een keuze te maken uit het type remblokken voor sportief straatgebruik of professioneel circuitgebruik, dit om geheel aan de wensen van de klant te voldoen. Men dient bij bestelling van een GT-R upgrade rekening te houden met de grotere diamter van de remschijven en de remklauwen. Het is dan ook noodzakelijk om de matentabel te raadplegen en ons schriftelijk te bevestigen dat er voldoende ruimte in de velg aanwezig is om deze upgrade te monteren. Wij adviseren u daar graag bij.

Brembo Racing Pack

Racing Pack Racing Pack is een uitbreiding op de Gran Turismo productlijn speciaal voor circuit gebruik, het is dus een echte race upgrade voor de Gran Turismo kit. De onderdelen in deze kit worden wekelijks gebruikt in races wereldwijd. Hiermee ervaart U werelds beste remperformance voor Uw auto. Een Brembo Racing Pack bestaat uit 3 Racing Type 3 gegroefde rotors, Racing Pads, Racing remvloeistof LCF 600 Plus en High Performance bobbins.

De schijven zijn al voorzien van het hart (dus met boutjes op het juiste aanhaalkoppel gemonteerd) in de circuit kwaliteit. Het op het circuit wisselen van de remschijven van de Gran Turismo set door deze race schijven en blokken is ongeveer een half uur werk.

Reserve onderdelen van deze sets kunnen apart besteld worden.

Club Racing Kit

Club Racing Kit De uitbreiding met de Club Racing Kit is gebaseerd op remmensets voor circuitgebruik op basis van de Formule 3. De set bestaat uit 2 remzadels F3 racing en 2 tweedelige remschijven, alsmede hulpstukken om de montage mogelijk te maken.

Wat betreft remblokken heeft Brembo twee mogelijkheden hiervoor, namelijk:

  • Kwaliteit 170, geschikt voor sprint wedstrijden
  • Kwaliteit 360, geschikt voor endurance wedstrijden

Voor alle opties laat u informeren over de juiste kwaliteit van de remblokken om overbodige slijtage te voorkomen. Straat en circuit zijn totaal verschillend en met het juiste materiaal is er ook het meeste plezier.